Flexitarian

Sedan en tid, tror det är drygt ett år sedan vi började köra med en en köttfri på veckomatsedeln. Vi har alltså blivit flexitarianer efter att i princip ätit någon form av kött veckans alla sju dagar. Det funkar alldeles utmärkt. Det funkar så bra att jag tom skulle kunna tänka mig att utöka till en till köttfri dag.

Det tog lite tid att hitta bra recept men nu har jag ett gäng säkra kort som jag varvar runt på. Däremellan testar jag nytt lite nu och då.

Jag tänker bjuda er på våra favoriter. Idag åt vi sås med aubergine, paprika och oliver och serverade det med pasta och en grönsallad. Mycket lättlagat och gott!

Receptet är för 4 personer

Grönsaksssås

1 gul paprika

1 aubergine

1 purjolök (skippar den eftersom purjolök inte tillhör mina favoriter)

4 dl Kelda pastasås tomat och creme fraiche (funkar bra m. annan pastasås också)

1 dl svarta oliver

2 dl riven ost (gärna smakrik)

Gör så här: Kärna ur paprikan. Skär paprika och aubergine i små tärningar. Strimla purjolöken. Fräs grönsakerna i smör och rapsolja i en panna. Blanda i sås och oliver. Koka 2-3 minuter. Servera med valfri pasta och riven ost.

 

 

Det här inlägget postades i Mat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s