Helg i rekreationens tecken

Åh, vilken härlig helg jag haft tillsammans med familjen! Jag har sett framemot denna helg hela hösten – resa till Rovaniemi med besök hos tomten, träning, hotellnatt, gofrukost, restaurangbesök och IKEA.  Perfekt att boosta humöret med en liten trip i slutet av mörka november.

Vi startade tidigt (blev lite senare än planerat men nöjd ändå!) på lördagmorgon. Efter en regnig resa :0! (Ja, det ösregnar faktiskt i Norrbotten i slutet av November, och även i norra Finland!) kom vi fram i Rovaniemi lagom till lunchen som intogs på MC Donalds. Sedan drog vi vidare till Ounasvaara och kollade in skidspåren där inför söndagens skidåkning. Efter det åkte vi till tomtegrottan (Santa Claus Village). 3-åringen var jättespänd! Vi hängde i tomtegrottan hela eftermiddagen och stod i kö i nästan en timme för att få träffa tomten. Jag tycker att Santa Claus Villige är helt klart värt ett besök om man har små barn.

 

På eftermiddagen kollade vi in shoppingutbudet i Rovaniemis affärer, mest sportaffärer eftersom maken glömt sin skidjacka hemma. På kvällen blev det middag på ett kinahak och sedan slappade på hotellrummet. Jag hade egentligen tänkt gå till hotellgymmet och träna men jag hade också glömt saker – gymkläder. Jag hade bara fått med skidkläderna och gymskorna!

Efter en bastant hotellfrukost åkte vi skidor vid skidstadion som är jättefin och det var superfina spår. Jag tror att jag fick ihop i alla fall 6 km. Jag blev helt chockad över hur mycket folk som åkte skidor i spåren. Så kul! Åker gärna tillbaka för lite mer och längre skidåkning någon annan gång. Efter skidpasset gick jag och gymmade 25 minuter (armar och mage). Nöjd efter det checkade vi ut och åkte till Ikea och sedan hem.

Detta inlägg publicerades i Återhämtning, Resor och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s