Inspo – intervaller på löpband ”pyramider”

Alltid fredagsfys innan fredagsmys! Nja, nästan i alla fall. För mig har det gått så långt att det inte känns som om det blivit riktig helg om jag inte kört fys innan :). Veckans fredagsfys blev i vanlig ordning gymmet efter jobbet. Jag körde uppvärmning i ungefär 10 minuter, kör alltid rätt så lugn uppvärmning.
Sedan körde  2 jag intervaller,  i form av pyramider, på löpbandet. Jag brukar vanligtvis köra en men idag kände jag för att köra lite hårdare löpning så jag hade redan jag började träna innan bestämt mig för att köra två stycken. Jag avslutade med 20 minuter överkroppsstyrka, körde axlar, övre delen av ryggen och armar.

Så här kör jag pyramid, 10, 20, 30, 40, 50, 60 sek och ytterligare 60 sek. Jag vilar (ståvila) lika läng20151211_122902e som jag springer. Sedan vandrar jag neråt 50, 40, 30, 20 och 10 sek. Mellan pyramid 1 och pyramid 2 vilade jag 1,5 minut. Pyramid nr. 2 fuskade jag lite och körde bara en 60 s intervall på toppen för jag var godetrött. Jag körde på 15 km/h men farten anpassar man helt efter individuella förutsättningar. Men såklart ska det gå liiiite snabbare än de kilometertider man gör på 5-10 km. Gillar verkligen pyramider. Det har blivit en av mina favoriter på löpbandet.

Har du fredagsfysat idag? Vad i så fall?

Innan jag satte igång att träna spände jag musklerna framför spegeln för jag måste ju ha ett passande foto till bloggen 😉  Och det lyckades jag med utan att någon hann se mig. Yes! Och så blev det helg.

 

Detta inlägg publicerades i Löpträning, Träning och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inspo – intervaller på löpband ”pyramider”

  1. Pingback: Inspo – intervaller på löpband ”tusingar” | Q-Vinna

  2. Pingback: Springa på löpband | Mitt rörliga liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s