One little word

Har ni hört talas om ”one little word? Det hade absolut inte jag förrän jag läste om det på Atilios blogg nu i kväll. Jag blev nyfiken på vad det var så jag klickade mig vidare till olika sidor och läste på och blev lite klokare och också lite säkrare på att det kan vara värt att testa på så ”One little word 2016”  här kommer jag!

Vad går det ut på?  Det går helt enkelt ut på att man väljer ett ord som ska få följa med en under det nya året och få en att bli starkare, modigare, positivare eller vad helst man nu vill bli lite eller mycket mer av.  Det kan tyckas vara löjligt eller meningslöst. Eller kanske både och. Men jag tycker att allt som får en att reflektera över vem man är och vart man vill komma här i livet är bra. Det känns också som att det ligger helt rätt i tiden när man som jag befinner sig mitt i livet och inte har lika lång tid på sig att att ta sig i mål som när man var 20- eller 30någonting.

Jag fick fundera en bra stund på vad jag vill vara lite mer av 2016 innan jag kom på vilket ord jag ska välja. När jag väl kom på vilket ord som är tjugohundrasextons ord  för mig så var ordet väldigt självklart eftersom jag redan påbörjat resan på att bli lite mer av detta. (Ett resultat är bloggen) Dessutom smakar mitt ord bra och ligger helt rätt i munnen för mig. Ordet för nästa år är våga! Jag ska bli lite modigare och bl.a.

Våga säga vad jag tycker lite oftare

Våga prova på saker jag vill göra nu och inte skjuta upp på framtiden

Helt enkelt våga lite mer av det mesta här i livet. 

V – Å – G- A

Någon annan som hoppar på ? Vilket ord väljer Du?

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Utmaningar och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till One little word

  1. Åsa skriver:

    Spännande! Det där måste jag fundera på lite, men kanske skulle jag också ta och hitta mig ett litet ord att jobba vidare med?

    Gilla

  2. Det mentala är så himla viktigt, så tycker inte alls det löjligt.
    Himla kul att du vågar!! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s