Jag vill inte vara en ”duktig flicka”!

Ändå är jag en sådan! Lika bra att inse fakta. Jag är en sådan som till exempel får dåligt samvete av en sådan sak som att jag inte hunnit skriva ett enda inlägg på en hel vecka. Som att någon skulle bry sig. Min blogg är inte precis en av de största. Snarare tvärtom. Fast ändå får jag det. Dåligt samvete, alltså. Vad är det för mening med att ha en blogg om det inte hinns med att skriva något i den? Ingen alls. Har jag startat en blogg vill jag åtminstone skriva ett par inlägg per vecka, helst några fler än det. Det var i alla fall det som var målsättningen när jag började skriva för ett par månader sedan.

När arbetet rivstartade i tisdags, dagen då eleverna kom tillbaka efter jullovet, var det bara att inse fakta och prioritera bort bloggen just denna terminsstartsvecka. För jag vill inte vara en av de  där kvinnorna som går sönder som Lina Norberg Juuso, skrev om i sin krönika för några månader sedan. Jag vill inte vara vara effektiv, nyttja tiden väl, vara högpresterande och duktig hela tiden. För oftast slutar det med trötthet, dåligt samvete och i värsta fall en krasch med hjärntrötthet och sjukskrivning. Läs Linas krönika här. Tycker att den är så träffande.  Det finns så många exempel med duktiga flickor som kraschat.

Men en sak tycker jag att Lina har glömt att ta upp. Det är inte bara att arbeta, träna, tårtdekorera, fixa spännande kalas till barnen, laga och äta nyttig och hälsosam mat och anmäla sig till allehanda extrema tävlingar  som gäller för mammorna av idag. Nej, det också hinnas med att skriva på allehanda sociala medier. Framgångsrika kvinnor med spännande arbeten twittrar, bloggar, facebookar och så vidare. Helst alltihop på en och samma gång. De sociala medierna, kan när livet är stressigt på något av de andra planen i livet, bli ytterligare en stressfaktor. Och så kändes bloggen just denna vecka för mig. Men så kan också arbetet, träningen, kalasfixandet, maten eller något annat vara eller bli en stressfaktor för någon annan. Vad som upplevs som stressande kan också variera i tid. Jag har tom haft perioder i livet när träningen, som allt som oftast är det roligaste jag vet, har känts som en ett måste och inte alls varit rolig.

Fast jag måste erkänna att jag är rätt så nöjd med mig själv som denna gång inte pressade mig till att göra saker som jag inte hade lust till men kände att jag borde, i detta fallet skriva på bloggen, utan prioriterat de saker som jag ville göra under min lediga tid. Jobbet var denna vecka en en stor stressfaktor och det går inte att prioritera bort utan det måste fixas och helst bra också. Den lilla energin jag haft över denna vecka har gått till träning som är det roligaste och det mest av kopplande jag vet. Inget annat. Nu hoppas jag på en lite lugnare vecka med lust till också andra roliga saker än träningen. Som att blogga till exempel.  Och kanske, kanske har jag tagit ett steg bort från den duktiga flickan. Hoppas på det!

Detta inlägg publicerades i Tankar och märktes , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Jag vill inte vara en ”duktig flicka”!

 1. Matsdotter skriver:

  Kan känna igen känslan. Men jag har bestämt mig för att min blogg är min hobby och där lägger jag upp inlägg precis när jag vill. Sen jag bestämde det och sa det högt för mig själv har jag inte fått dåligt samvete för att den har stått tyst en vecka eller två. 🙂 Bloggen ska ju vara roligt, ingen stressfaktor! 🙂

  Gilla

 2. Q-Vinna skriver:

  Ja, det är så är tanken för mig också men jag är inte där riktigt ännu 🙂

  Gilla

 3. Åsa skriver:

  Känner igen mig jättemycket i det du skriver! Planerar ofta inlägg i huvudet, men på helgen exempelvis, har jag oerhört svårt att få tid att sitta och blogga. Samtidigt är det ju så kul!

  Gilla

 4. Här är en till duktig flicka *räcker upp handen*. Men vet du, det du skriver är ju spännande och engagerande. Det är det som spelar roll i långa loppet. Och jag, jag driver min blogg på heltid men kan ändå ibland känna att jag inte hinner eller är kreativ nog. Att försöka uppdatera varje dag när en samtidigt har ett annat jobb som engagerar en, det verkar verkligen vara ett hästjobb. Något som en kanske inte ska ta på sej om en inte vill smälla rakt in i väggen. Skriv när du vill, av lust och känsla -Det är då det blir bra! Jag har minsann lagt till dej på bloglovin och kommer inte missa ett endaste inlägg om du så har en paus på flera månader 🙂

  Gilla

 5. Q-Vinna skriver:

  Näe,här blir det inte att uppdatera varje dag för rakt in i väggen vill jag inte gå. Jag jobbar vidare i på att kliva ännu längre från ”den duktiga flickan” och skriver vidare på lust och känsla. Tack för dina snälla ord. De värmde 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s