På bortaplan

Bland det bästa jag vet är att åka bort. Och jag åker hellre bort ofta och kort (avståndsmässigt) än sällan och och långt bort. Inte för att det alltid behöver finnas någon motsättning i dessa två. Men en lite längre resa oftast mer kostsam både i tid och pengar än en kortare resa.

I helgen var det extra skönt att åka bort eftersom den första skolveckan efter lovet varit så stressig. En weekend på bortaplan är för mig rekreation på hög nivå. Jag tycker man slappnar av så mycket bättre när man är på bortaplan än när man är på hemmaplan. Inga måsten som att städa, tvätta, laga mat med mera med mera utan endast avkoppling.

Fredagseftermiddag åkte vi till Kiruna för att hälsa på svägerskan och hennes familj. På lördagen åkte vi skidor. Jag fick ihop 11 km, 11 tunga kilometer, måste jag tillägga. Temperaturen var ”bara” – 5 grader men eftersom det blåste kändes det som minst – 10 grader. Det var även motvind drygt hälften av banan som vi åkte.  Men det var fina spår. Vi hann även med en tur till Gruvtrollet, stadens lekland, så att alla barn fick leka loss.

På söndagen hade vi också tänkt ta en till tur på skidorna men när vi vaknade hade det snöat massor. Spåren var helt igensnöade så istället tog jag och dottern en promenad runt i villakvarteren. Jag bjuder på några snöiga foton från vår promenad i Sveriges mesta vinterstad.

 

Detta inlägg publicerades i Återhämtning, Resor, Träning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till På bortaplan

 1. Tyvärr är jag/vi inte så bra på att ta kortare resor. Men när man väl gör det, så är det ju, som du säger, så himla skönt! 🙂

  Gilla

 2. Helena skriver:

  Ville också komma bort en helg precis innan jul och valde också Kiruna! 🙂

  Gilla

 3. Q-Vinna skriver:

  Btw, välkommen hit 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s