Pasta med grönsakssås

En dag i veckan är det vegetariskt till middag som gäller hemma hos oss. Denna vecka var det en god grönsaksssås med pasta och en grönsallad med olika kålsorter (grönkål och svartkål) som stod på menyn. Hela familjen åt med god aptit! Lättlagat och få ingredienser.  Kan det bli bättre en vardag? 

20160127_170831Portioner: 4

Du behöver

1 gul paprika

1 aubergine (ca 250 g)

rapsolja att steka i

4 dl Kelda pastasås (jag brukar ha med ostsmak)

svarta oliver – efter tycke

riven ost efter tycke

svartpeppar

Egentligen ska det också vara purjolök i receptet men eftersom jag inte är något större fan av just purjo så hoppar jag den

Gör så här:

  1. Skölj och kärna ur paprikan
  2. Skär paprika och aubergine i små tärningar
  3. Fräs grönsakerna i en panna
  4. Blanda i Keldasåsen och oliverna
  5. Låt småputtra medan du kokar pastan
Annonser
Det här inlägget postades i Mat, Veckans vegetariska och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Pasta med grönsakssås

  1. Den här ska jag helt klart testa! Och som vegetarian skäms jag lite över att jag inte ens vet vad svartkål är? 😀

    Gilla

  2. Q-Vinna skriver:

    Det var svartkålspremiär för mig. Jag tyckte att smaken var rätt så lik grönkål :).

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s