Två x skidor och ett nerkortat intervallpass

Så ser summeringen av veckans vardagsträning ut. Rätt så nöjd med det är jag faktiskt. Det är svårt att hinna mer än så under skidsäsongen. Det gäller att lägga ambitionen på rätt nivå.

Skidsäsongen, det är typ september till mitten av april. Jag är en av tre tränare som turas om att träna en grupp skidbarn. Vi har delat huvudansvar (rullande schema) och ibland är jag med och hjälper till trots att jag inte är huvudansvarig. Det kan nämligen vara lite svettigt att vara ensam i spåret med ett gäng 10-åringar beroende på vad man planerat. Den här veckan var jag med på båda passen och då blir det inte mycket till egen träning utan man får passa på att ta i tillsammans med barnen och eller ge sig ut på ett snabbpass efter träningen när barnen dricker saft och chillar i skidstugan.

I tisdags tränade jag med med gruppen och tog ett snabbpass efter det på 2,5 km och i torsdags tog jag bara i med barnen. Det blev ett antal stafettsträckor, bästa intervallträningen! Ju äldre barnen blir desto jobbigare blir det att träna med dem så om ett par år kommer jag inte att behöva träna själv. Väldigt praktiskt!

20151220_124126

I dag hade jag planerat att köra ett av Idas intervallpass från hennes intervallutmaning på löpbandet. Tyvärr kom jag inte iväg från jobbet i tillräckligt god tid så jag var tvungen att korta ner passet med 5 minuter eftersom jag skulle hämta från skola och förskola en viss tid. Passet blev därför inte riktigt lika jobbigt som det var tänkt. Fast nog blev jag trött nog ändå på ”bara”15X1 minuter.  Jag gillade upplägget och planerar att köra hela passet någon annan gång när jag har mer tid. Det är alltid lika inspirerande att prova nytt!

20160205_183229Veckans fredagsmys blev sushi och till snacks framför ”På spåret” naturgodis och jordnötter. Mums!

Mot helgens äventyr!

Detta inlägg publicerades i Löpträning, Träning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Två x skidor och ett nerkortat intervallpass

  1. Ja visst var det ett kul upplägg med 1-minutare? Det kommer jag absolut att köra fler gånger!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s