Tomatsoppa

tomatsoppa2

Denna rätt är något av en klassiker här hemma. Med klassiker menar jag att den rullar på i matsedeln, d.v.s. den återkommer med jämna mellanrum eftersom den gillas av alla familjemedlemmar, har få ingredienser och är lättlagad. Perfekt vardagsmat med andra ord! Jag tycker att tomatsoppor är godast när de är mixade. 

Portioner: 4

Du behöver:

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2-3 burkar med hela tomater
  • 1 dl vatten
  • I grönsaksbuljongtärning
  • 1 nypa socker
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Hacka lök och vitlök och fräs det sedan på medelvärme i lite olja tills dess att löken mjuknat och blivit lite genomskinlig. Undvik hög temperatur då löken lätt bränns vid.
  2. Slå på krossad tomat och tillsätt vatten, grönsaksbuljong, socker och övriga kryddor. Låt det koka upp och sedan puttra på svag värme i ca 15-20 minuter.
  3. Ta kastrullen av plattan och mixa soppan slät med en stavmixer.
  4. Smaka eventuellt av med mer kryddor.
  5. Servera gärna soppan med en klick kvarg, yoghurt eller creme fraiche, riven ost och ett gott bröd!
Det här inlägget postades i Veckans vegetariska och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s