Helgens bravader

Helgen kan sammanfattas med dessa ord – snö, skidor och kärlek!

Efter fredagsfyset, fika på stan med mamsen, 2/3 barn, syrran och en kär släkting, fortsatte jag att fira helgen med ett rejält fyspass. Jag skottade nämligen snö i dryga 2 timmar och fick p.g.a. av det ihop jättemånga steg på stegräknaren, typ rekord! Som det hade snöat! Sedan dess har det snöat mer eller mindre konstant hela helgen. Fast då har jag sluppit skotta. Det är allt himla tur ibland att jag har en make som gillar att skotta snö.

I går var det dags för skidtävling. Igen! Jag jobbade med att ta tid och stortjejerna åkte loppet. Svärisarna var här och tog hand om minstingen. Tur det, annars kan det bli svårt att få ihop det hela.

Idag har jag hunnit med att åka skidor tillsammans med maken. Det blev 13 km – 6,5 km upp på ett berg och 6,5 km ner igen. Jag blev omåkt av en gubbe när jag var som tröttast, precis på väg ner från att åkt uppåt hela tiden. När jag kände igen gubben och kom att tänka på att han har barn som är ungefär 10 år äldre än jag och att han själv är typ 75+ kom tävlingsdjävulen fram och jag ökade tempot rejält.

Kärleken till barnen gjorde att jag lurade ut dem för frisk luft och rörelse. De åkte madrass på tomten medan jag fyllde på fågelfrö och skottade snö. Sedan klättrade de upp på en jättesnöhög. Och snön den faller fortfarande…

Detta inlägg publicerades i Längdåkning, Träning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Helgens bravader

 1. Åsa skriver:

  Ojoj! Är du inte less på snö nu? Längtar till våren?
  Det gör jag.

  Gilla

 2. Q-Vinna skriver:

  Snart kommer bästa vintermånaden – mars! Efter den börjar jag längta efter vår 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s