Fetaostbollar

20160301_174128

Jag tror att det var för dryga året sedan som vi provade på att laga fetaostbollar för första gången och sedan dess har det blivit många fler gånger. Kanske är den här rätten snart, liksom tomatsoppan och lasagnen, en grön klassiker i det Gustavssonska köket. Mycket god och enkel att tillaga är den i alla fall. 

Portioner: 4

Du behöver:

  • ca 400 g pasta
  • I burk krossade tomater

Fetaostbollar

  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl hackade örter t.ex. basilika eller oregani
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost
  • 150 g smulad fetaost
  • 3 msk olja

Gör så här:

  1. Koka upp pastavatten
  2. Riv löken
  3. Blanda ihop alla ingredienserna utom oljan till fetaostbollarna
  4. Forma till bollar
  5. Hetta upp en stekpanna med olja och stek bollarna på låg temperatur
  6. Värm de krossade tomaterna i en kastrull, krydda med salt och svartpeppar efter tycke
  7. Koka pastan efter anvisningar
  8. Servera med valfri sallad

Voila!

Det här inlägget postades i Mat, Veckans vegetariska och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Fetaostbollar

  1. Camilla Lind skriver:

    Måste testas!

    Gilla

  2. Mari skriver:

    Mums 🙂

    Gillad av 1 person

  3. Ping: Mandelgröt | Mitt rörliga liv

  4. Ping: Parmesanpaj med medelhavsgrönsaker | Mitt rörliga liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s