Träningsmål -lopplanering

Nu när skidsäsongen börjar gå mot sitt slut börjar det kanske bli dags att ha något mål att träna för under löparsäsongen? Med mål menar jag ett lopp. Extra sugen på att lopplanera blev jag när jag läste om tjejerna,  bl.a. Malin, Ida och Mari, som spontanbokade in ett fjällmaraton.  Bara sådär. Det är ju faktiskt kul att ha ett mål men spontanitet är oftast (ibland blixtrar även jag till) inte min starkaste sida. Jag är mer av en planeringstjej, älskar att planera! Och gärna långt fram i tiden, typ 1, 2 och 3-årsplaner ;). Jag blev så sugen börja planera något roligt i framtiden på temat resa och träning/tävling när jag läste om denna fjällmara.

Nåväl, tillbaka till ämnet, mål för löparsäsongen/lopplanering, så har jag har klurat lite på min kammare och kommit fram till att jag ska träna till dessa lopp i år- Luleå stadsmara, Marknadsjoggen i Pajala och Tjejjoggen i Sjulsmark. Dessa tre lopp går alla i närområdet.

I och för sig tycker jag att det är allra roligast är om man kan ha ett lopp lite längre bort som man får resa till men tyvärr blir nog inget sådant lopp i år. Förra året var det Tjejmilen som var loppet med stort L. Kanske blir det att ha något sådant reselopp som löpmål nästa år? Det vore jättekul.

Fast lopp i närområdet är också kul, och bättre för min träning blir det att ha några mål överhuvudtaget. För nu som mållös lallar jag mest runt och mystränar. Jag blir mer strukturerad och framför allt motiverad att träna om jag vet vad jag tränar mot. Men föst skidar jag vidare ett tag till.  Den underbara vårvintern är äntligen här!

20160313_135121

 

 

Detta inlägg publicerades i Löpträning, Planer, Tankar. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Träningsmål -lopplanering

 1. Hoppas du hittar något mål som du brinner för!
  Jag är själv, varken en spontan ELLER planerande person vanligtvis, så jag vet inte vad som hände här… Haha! 😀

  Kram M

  Gilla

 2. Mari skriver:

  🙂 Hoppas du finner något som faller dig i smaken. Eller så hänger du med oss? kramar

  Gilla

 3. Mari skriver:

  Det tycker jag självklart du ska göra 🙂

  Gilla

 4. Luleå stadsmara är ju kul! Jag sprang det förra året, då snöade och regnade det och var kallt som satan, men skitkul i efterhand! Och sprang så snabbt att jag persade då också, fin belöning i det vädret! 😀

  Gilla

  • Q-Vinna skriver:

   Ja, det har jag koll på eftersom det var då jag hittade till din blogg. Du hade nämligen likat mitt stadsmarainlägg på min instagram (då lite mer levande än nu)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s