Levi – bästa vintersportorten

Jag tror att jag tidigare har berättat att bland det bästa jag vet är att åka bort. Kanske har jag också skrivit att jag hellre åker bort lite oftare och kort (avståndsmässigt) än sällan och och långt bort. Inte för att det alltid behöver finnas någon motsättning i dessa två. Men en lite längre resa oftast mer kostsam både i tid och pengar än en kortare resa.

På påsklovet har jag varit borta hela lovet och inte så långt borta.  Först har vi varit i vår stuga i Tornedalen. I stugan har vi inte rinnande vatten men vi har en brunn, en vedeldad bastu och sist men inte minst så har vi ett torrdass. Vi har njutit av livet, tagit det lugnt och njuttränat.  Det enda jag saknade var en bra bok att läsa. Det hade jag missat att ta med mig men jag kompenserade med att lyssna på riktigt bra poddar när jag skidade fram på myrarna.

Del 2 av påsklovet var lite mer hektiskt. Då var jag i Levi som är en av Finlands största skidorter. Det har blivit lite av en tradition att åka dit på påsklovet. Jag tycker att Levi är en alldeles utmärkt vintersportort eftersom förhållandena är perfekta både för längdskidåkning och för slalom. Dessutom finns där andra saker att göra också som exempelvis spabad, bowling och en massa bra shopping. Eftersom säsongen snart är slut så reas en massa sportkläder ut på sportkedjorna så jag har fyndat både till mig själv och till barnen. Vill man äta gott finns också en massa olika typer av restauranger i olika prisklasser att välja på.

I år var det extra roligt eftersom barnen hade sällskap. Vi hade lyckats att locka dit barnens kusiner som är i samma ålder som våra tjejer. Det verkar som om de också blev bitna av stället eftersom de pratar om att åka dit igen.

Detta inlägg publicerades i Återhämtning, Resor och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s