På G

Nu är jag verkligen på G  med löpningen. Jag har sprungit tisdag, onsdag och fredag. Så nöjd med mig själv! Imorgon väntar veckans fjärde pass. Det ska bli spännande att se vad det blir.

Särskilt nöjd är jag med tisdagens runda som var en riktig grispass. Det var iskallt och från luften kom både regn och snö. Men jag genomförde passet som det var tänkt – 8 km i distanstempo. Jag körde på 6 min/km.

Så här såg det ut i tisdags – riktigt grisväder. Efteråt rann mascaran rejält men jag var så jäkla nöjd med mitt pannben och det kändes också lätt att springa trots vädret. Visst var det kallt till en början men efter ett tag kom jag in i värsta löparflowet med steg och andning som stämde.

I onsdags var det dags för löpargruppens andra pass (första gången var jag sjuk). Ja, jag har tagit mig ut ur komfortzonen och anmält mig till en löpargrupp. Jag har funderat på att göra det ett bra tag, typ flera år men aldrig fått tummen ur men så tänkte jag på när jag skrev det här om att våga mer och anmälde mig. Varför vänta ännu längre?

På onsdagens program stod dynamisk uppvärmning, progressiv distans, löpteknik, test (steglängd), nedjogg och stretch. En hel massa med andra ord. På den progressiva distansen sprang vi 4 kilometer med fartökning varje km. Vi startade första kilometern med att springa 6 minuters tempo, andra kilometern blev i  5.45 tempo, tredje i 5, 25 tempo och fjärde kilometern körde vi i 5 minuters tempo. Ensam hade jag aldrig pressat mig så mycket men med lite pepp blir det att jag tar i lite extra. Tror att det kan vara bra för mig det här med att springa med andra ibland. Fick en grym träningsvärk dagen efter, kunde knappt sätta mig ner på en stol. Aj aj!

Fredagens pass var jag grymt nära att ställa in, kände mig så lat men jag gav mig ut och körde enligt coachens program  – 10 km i distanstempo. Jag valde att köra lite långsammare än tisdagen och onsdagen eftersom jag kände mig rätt sliten efter tisdagens och onsdagens pass. Men jag gjorde det, sprang alltså.

20160423_211147

Så här ser det ut idag. Jämför med tisdagens foto (grisvädret ovan). Mycket mer vårkänsla i detta foto.

Detta inlägg publicerades i Löpträning, Träning, Utmaningar och märktes , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till På G

 1. Kari skriver:

  Jag gillar faktiskt att springa i grisväder, tycker att passen ofta blir bra då (man vill ju inte hålla på at såsa runt när det är snöstorm, då kutar man på för att komma hem snabbare) och så är duschen efteråt så härlig.

  Gilla

  • Q-Vinna skriver:

   Fast när jag kommit igång så gillar jag att träna också i tråkiga väder. Det som är svårast är att ta sig ut.

   Gilla

 2. Mari skriver:

  Underbart. Bra jobbat :). Älskar grisväder, tempot blir högre för då vill man bara hem. Sedan uppskattar man de fina passen såå mkt mer .:)

  Gilla

 3. Q-Vinna skriver:

  Jag tycker att det är jobbigast att ta sig ut genom dörren eftersom det ser så himla trist ut ute inifrån. Men när man väl kommit ut och är igång med träningen så spelar vädret inte så himla stor roll för mig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s