Ut ur komfortzonen

Jag har efter år av funderande gått och blivit med löpargrupp och fått löparkompisar. Tidigare har jag tänkt att jag borde ta och anmäla mig till en löpargrupp men inte kommit längre än så. Jag har skyllt på saker som att det inte finns någon löpargrupp i nära mig.  I så fall hade jag varit tvungen att åka till Luleå och det tar för mycket tid. Tid som inte finns att sätta på mig själv just nu med jobb, familj och barn med aktiviteter.

Som av en händelse poppade en löpargruppsannons i min lilla stad upp på Facebook         p-r-e-c-i-s när jag skulle börja springa ni i vår och då kunde jag inte längre skylla på detta med avstånd och tid. Efter några klick på datorn var jag anmäld och även medlem i Friluftsfrämjandet. Det är nämligen de som står bakom gruppen. Lite nervöst var det allt eftersom jag aldrig tidigare sprungit tillsammans med andra om man inte räknar syrran dårå och också eftersom jag inte hade en aning om vilka de andra i gruppen skulle vara.

Men det har gått över  förväntan. Hittills har jag sprungit två pass. Igår körde vi intervaller – 200 med i distanstempo, snabbare fart i 400 m, 200 m i distanstempo, 600 meters i snabbare fart, 200 m i distanstempo, 600 meter i snabbare fart o.s.v. Så sprang jag i hela fem kilometer. Och en hel del av dessa fem kilometer var uppför!  Och alltså, vilken skillnad det är mot att springa ensam. Jag tar ut mig mycket mer. Det blir inte så att jag maskar lite när det känns jobbigt som jag ibland gör när jag springer ensam utan jag vill vara duktig och springa fort så nog går det en hel del snabbare än när jag springer i min ensamhet. Och det borde ju vara bra för min snabbhet tänker jag.

Visualiserar mig med ett lätt löpsteg och med en aktiv höft.

Det är också kul att få prata lite löpning med andra som är intresserade av samma sak. Det där löparnördiga pratet som vi har innan och efter träningen är det inte så många andra av som man skulle kunna prata med om. En annan positiv grej är att vi får passen i mobilen så då är det bara att ge sig ut och träna när det plingar till. Väntar på kvällens pling till morgondagens pass. Få se vad som står på programmet då? Spännande!

 

Detta inlägg publicerades i Löpträning, Träning, Utmaningar och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ut ur komfortzonen

 1. Mari skriver:

  Vad kul 🙂 Tror du kommer älska det.

  Gilla

 2. Q-Vinna skriver:

  Vi får la se… En utmaning är det i alla fall 🙂

  Gilla

 3. Pingback: 40-årskrisar och alternativtränar | Q-Vinna

 4. Pingback: One little word – utvärdering | Q-Vinna

 5. Pingback: One little word – utvärdering | Mitt rörliga liv

 6. Pingback: Jag har visst gått och fyllt år | Mitt rörliga liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s