Återhämtning och ensamhet

Den här långhelgen satsar jag på återhämtning med stort Å. Familjen har åkt bort till svärföräldrar och stugan. För barnen blir det kusinmys och för maken stugfix. Denna gång kände jag inte för att följa med.

Det är full vinter där uppe och jag känner mig riktigt mätt på vinter och snö nu och att att bygga är inte min grej så jag valde istället att stanna här hemma och mysa med mig själv. Det är sällan (ett par gång om året) som jag är helt ensam hemma mer än ett par timmar men när det väl händer så njuter jag fullt ut. Det är något speciellt med självvald ensamhet.

Vad står på agendan då? Jo, det blir promenader i det härliga vädret (varav en med en kär barndomsvän) 3 lätta träningspass (veckans träningplan) och så ett måste – kratta vår tomt. Det blir ingen matlagning alls (skönt!) utan jag ska bara bara plocka lådor från frysen och komplettera med fräscha sallader. Läsa, slösurfa och titta på TV kommer jag också hinna med. Och i sist men inte minst så lovar jag mig själv att jag ska ligga och pilla mig i naveln i minst ett par timmar, dvs göra ingenting alls.

Att kunna ta det lugnt i mitt eget sällskap i några dagar är något jag verkligen uppskattar. Det får mig att att må bra och orka med vardagen som oftast är ganska hektisk.Efter en sådan här helg brukar jag känna jag mig laddad på energi och när söndagen är här är jag säker på att jag kommer att längta efter att familjen ska komma hem igen.

Vad ska Du hitta på i helgen? Och hur tankar du helst energi?

Detta inlägg publicerades i Återhämtning, Ledighet och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Återhämtning och ensamhet

  1. Kari skriver:

    Helst tankar jag energi utomhus, i rörelse men (med åldern? Hemska tanke!) det börjar också bli allt viktigare att pilla sig i naveln också.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s