Testlopp

Sist jag gjorde detta var på högstadiet och det är en himla massa år sedan nu. 40 år har jag visst hunnit fylla så minst 24 år sedan är det sedan jag sysselsatte mig med något som jag då också kände skräckblandad förtjusning inför.

Jag tränade ju på den tiden också (har liksom tränat på hela livet av bara farten).  Men eftersom alla andra i klassen var grymt nervösa inför detta test så smittades jag också av den nervositet som fanns men var på något sätt ändå lite förtjust eftersom jag kunde briljera lite i denna sportaktivitet. Inte jämt jag kunde det. Vad är det då jag pratar om? Jo, Coopers-test.

I förrgår var det dags igen för denna utmaning och känslan var den samma – skräckblandad förtjusning.  Denna gång var vi ett tiotal väldigt vuxna elever i löpargruppen som skulle testa oss själva på exakt samma plats som jag sprang på för drygt 20 år sedan när jag gick på högstadiet, i den beryktade Lill-skogen. Lill-skogen är inte ens en skog utan en liten skogsdunge med ett spår på xxx meter som ligger bredvid stadens kommunala högstadieskola.

Hur gick det då? Jovars, jag sprang de 3 kilometrarna på  15,10 och det får man väl som tant vara nöjd med. Det känns också som om den tiden har en viss utvecklingspotential. Sprang i skogen (på bark) och sprang ensam, 6 av 7 varv. Min klocka fick dock spjuck. Den visade på att jag sprang på 5,30-5.45. Grymt irriterande! Fast då kan jag kanske unna mig att köpa en ny. Jag tycker det.

Detta inlägg publicerades i Löpträning, Utmaningar och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s