Race-report Marknadsloppet

Så var lopp nummer 2 lagt till handlingarna och jag kan bocka av en av punkterna på min julilista. I lördags sprang jag nämligen Marknadsloppet i Pajala för tredje gången på raken. En gång är ingen gång, två gånger är en vana och ja hmm tre gånger måste typ vara en väldig vana då. Kanske den aldrig går att avbryta?

Liksom förra året sprang jag med dottern och coachade henne på 6 km. (Man kan välja 6 eller 12 km). Vårt mål var att springa 2 minuter snabbare än förra gången och det klarade vi med  ca 40 sekunders marginal.  Vi fick därmed guldmedalj! Vi hade liksom Hopihopi gett oss egna tider på guld, silver och brons. Brons var samma tid som förra året silver var 32 minuter och guld snabbare än 32 minuter. Nästa år? siktar vi på under 30 minuter.

Det är dubbelt det där med att coacha någon annan. En sida av mig tycker att det är riktigt roligt att ibland springa en tävling där mitt fokus inte ligger på mig själv utan på att coacha någon annan andra till att prestera sitt max. Väldigt skönt också att  inte springa på sin maxfart utan att kunna njuta.  Å andra sidan är det också lite jobbigt att se sig själv i resultatlistan på en lite sämre tid än vad vet att jag skulle kunna springa på. Inte för att jag är någon elit, inte ens en elitmotionär utan en helt vanlig motionär. Helt ärligt kan jag komma på mig själv att tänka  ”Tänk om folk tror att jag inte kan springa under 30 minuter?” men mitt goda jag tänker att det är rätt ädelt att kunna stå tillbaka för att stödja någon annan. Det är det inte alla som kan. Jag vet. Say no more.

Loppet är en helt vanligt hederligt landsvägslopp, sådana som funnits i alla tider med som kanske är på väg att dö ut (?).  Du blir utkörd med buss efter landsvägen Pajala – Liviöjärvi till olika olika startplatser längs vägen. När du klivit av på din startplats värmer upp du med ett gäng mygg som gör att du längtar till start. När starten gått springer du tillbaka till Pajala. På prisutdelningen får du alldeles säkert ett pris eftersom prisbordet är gigantiskt.

Och sedan har du en hel eftermiddag till att hänga på en helt vanlig marknad. Denna helt vanliga marknad kanske inte är så  vanlig ändå eftersom Marknaden är årets händelse i Pajala.

Detta inlägg publicerades i Tävling och märktes , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Race-report Marknadsloppet

 1. hopihopi skriver:

  Vad kul att du nådde guldmålet! Vilken fin medalj dessutom 🙂

  Gilla

 2. Jag hoppas inte att det är på väg att dö ut.
  Vilken rolig grej att bli utkörd till start och springa tillbaka till mål!

  Fast att springa på landsväg kanske bara funkar längre norröver, här nere hade det blivit trafikpanik…. 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s