Sommarresan 2016 – kanske den bästa hittills?

Fast så säger jag nästan varje år (fniss) Men jag är så nöjd med årets semesterresa. Först och främst har vi haft underbart väder och det är en viktig ingrediens för en lyckad semester för min del men även allt annat har också varit bra.  Till exempel har resmålen har varit nya och så annorlunda om man jämför med Norrbotten. Det är två andra ingredienser för en lyckad semesterresa för mig. 

Första stoppet på årets sommarresa var Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld. Där mötte vi upp med bekanta och hade en heldag på Astrid Lindgrens värld. Jag är grymt imponerad av stället! Kvalitet rakt igenom. Exempelvis var det inga köer trots massor med besökare, många fina shower och bra mat.

Efter Vimmerby körde vi genom Småland mot Skåne och Lund där vi hade vårt basläger i nästan en vecka.  Eftersom jag är Norrbottning är jag van vid långa avstånd, en 3-4 timmars bilresa är ingenting med Norrbottensmått mätt så vi gjorde verkligen Skåne de dagar vi var där. Mest av allt kommer jag att komma ihåg de underbara stränderna. Vi besökte i alla fall två av dessa – Sandhammaren och Falsterbo strandbad

Men vi hann även med att se annat än stränder och att bada. Vi besökte Österlen och fick se de vackra äppelodlingarna bland annat i Kivik. Ale stenar, Smygehuk, Landskrona och Malmö hann vi också med. Malmö hade jag gärna spenderat lite mer tid i. Den staden var inte alls som jag hade tänkt mig utan så mycket vackrare. Eftersom jag har en kompis som är vegetarian så fick jag chansen att prova på en vegansk restaurang, en mycket mysig sådan. Kaos hette den om någon har vägarna förbi.

Vi avslutade årets sommarresa med att bila upp mot Jönköping, Gränna och sedan vidare mot Stockholm där vi var i ett par dagar.  Sedan flög vi hem till Luleå igen – nöjda, glada och mycket utvilade efter en härlig semester i vårt vackra land.

 

Detta inlägg publicerades i Resor och märktes , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sommarresan 2016 – kanske den bästa hittills?

 1. Camilla Lind skriver:

  Vilken härlig semesterresa! Jag skulle också vilja åka till Skåne!

  Gilla

 2. Madelene skriver:

  Ja, superhärlig resa :).

  Gilla

 3. Pingback: Tillbaka till sommarvardagen | Mitt rörliga liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s