Long Time No See

Ja, det var himla länge sedan jag bloggade. Kortfattad anledning -saknat både tid och lust. Men nu ikväll så smög den sig på. Lusten att skriva lite grann alltså. Tiden har väl inte riktigt kommit tillbaka men den får jag helt  enkelt ta mig. 

Vad har då hänt sedan sist?

Jobbet har dragit igång och det har varit mycket energi som gått åt till det eftersom det varit en hel del pusselbitar som saknats med schema, salar, grupper o.s.v men nu efter ett par veckors slitande nu så har vi kommit igång på allvar och rutinerna börjar sätta sig. Skönt så!

Löpargruppen har också den börjat om igen för ett par veckor sedan, tränar 1-2 ggr/vecka med dem. I onsdags var ett riktigt svettigt pass med 1 minuters intervaller uppför en backe. Det och tisdagens och torsdagens skidträning med kidsen kanske inte var den bästa uppladdningen för Garnisionsmilen som jag sprang i fredags. För jag hade typ 4 minuters SÄMRE tid än förra året och ändå tycker jag att jag är bättre tränad nu än då. Kände mig grymt seg i benen redan i början.

Även skidträningen har börjat om för säsongen och förra helgen var jag på det årliga upptaktsläget i Jäckvik. Vi hade bra väder och jag som tidigare inte gillat fjällen så värst, tyckt att det varit överskattat och lite halvt meningslöst att knalla upp för ett berg  ”bara för att” har börjat tycka att det är riktigt trevligt med fjälliv. Det var årets andra fjällresa för min del. Den första var till Kvikkjokk (liiite vackrare där med Sarek som utsikt på kalfjället) men Jäckvik och Pieljekaise går inte heller av för hackor. Det är riktigt vackert där också.

Hösten är här och i helgen fyllde jag på reserverna inför vintern genom att plocka en hel hink lingon i den lilla skogsplätten som ligger alldeles bredvid våran tomt. När jag rensat dem kokade jag en hel gryta full med lingonsylt.

20160909_165453

Detta inlägg publicerades i Resor, Träning, Vardag och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Long Time No See

 1. Åsa skriver:

  Men hallå! Jag är så ouppdaterad att jag missat att du bytt blogg! Nu måste jag ändra på min ju! Får ju inte missa mer nu!

  Gilla

 2. Kari skriver:

  Pieljekaise är så fint. Det var en riktig lyx att komma upp på fjällheden där efter all skog vi tagit oss igenom ned till Jäckvik!

  Gilla

 3. Madelene skriver:

  Ja, jättefint. Jag har blivit fjällbiten av sommarfjällen av mina två (!) fjällresor i år. Vill till fjälls igen nästa sommar 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s