Mitt eget Lidingölopp

Duktig flicka om jag är (coachen hade ju sagt att vi skulle springa vårt eget Lidingölopp 15/30 km samtidigt som riktiga Lidingöloppet. I tävlingsfart (!) lyder jag order. I bästa löparvädret, lite halvkyligt, krispig höstluft och med härliga höstfärger tog jag bilen till byns elljusspår med planen att springa 2 x 6,5.an och lite till så fort jag kunde. Och det gjorde jag. Sprang så fort jag kunde 13,5 km och en nedjogg på 1,5 km men tävlingsfart?! Nja, jag vet inte om man kan kalla en snittfart på 6,30/km för tävlingsfart.  Lite fortare än så brukar jag kunna. Till min ursäkt måste jag säga att de första 2 kilometerna värmde jag upp i lugnt tempo och dessutom är det så svårt att springa fort när man är ensam. Men jag är ändå nöjd med mitt lopp. Jag kände att jag hade farten i kroppen och vissa delar av banan sprang jag mitt snabbaste.

20160924_104052

I grupp är jag mycket bättre på det, att ta ut mig och springa fort alltså. Det är därför som jag tränar med en löpargrupp varje onsdag. Jäklar vad jag tar ut mig då (jämfört med annars) och det gör de andra också tror jag. Så rekommenderar verkligen att springa tillsammans med andra. Ta och anmäl er till en löpargrupp eller dra ihop ett gäng och spring tillsammans! Jag var mycket skeptisk till detta att springa med andra innan jag började med det i våras. De enda jag brukade träna med var syrran eller med barnen på skidträningen. I övrigt sprang jag alltid ensam.

När jag började springa tillsammans med andra igen fick jag flashbacks till min ungdom när jag tränade skidor. Så himla kul det är att träna tillsammans med andra också är det det här med att jag tar ut mig lite mer då också. Det är ju inte en nackdel precis.  När jag springer ensam såsar jag runt i mitt egen bekvämlighetsfart. Nog för att det är trevligt och nyttigt det också men variation förnöjer.

Jag är så sugen på Lidingöloppet på riktigt nästa år. Någon som hakar på?

 

Detta inlägg publicerades i Löpträning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mitt eget Lidingölopp

  1. hopihopi skriver:

    Vilket bra pass du fick till! Jag håller med om att man pressar sig mer i grupp eller på tävling, det är svårt att ta i ordentligt själv

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s