Höstplaner och en utmaning

Men alltså snart är september snart slut. Höst ”på riktigt”. Det har bara sagt swisch om denna september tycker jag. Det känns som nyss som jobbet med terminsstart och allt vad det innebar drog igång, sedan kom Jäckvikslägret med skidklubben och sedan hips vips är det den 28 september och oktober knackar snart på dörren.

Träningsplanen för hösten är att periodisera (så proffigt det låter) och köra mer styrka än kondition under november, december och januari. Jag tycker att dessa månader kan vara rätt tunga motivationsmässigt. Det är så himla mörkt jämt. Mörkt när man åker hemifrån till jobbet på morgonen och mörkt när kommer hem igen. Jag brukar inte vara så löpsugen då.Men tror att jag kan trivas med och bli mer motiverad till träning genom att under denna period gymma lite mer och förhoppningsvis bygga mer muskler. Samtidigt  vill jag hålla igång kondisen på alternativa sätt. Kanske genom att spinna, simma och köra stepmaskin? Jag får se…

Förhoppningen är att jag ska få hjälp med min plan. Jag har nämligen anmält mig till en träningsgrupp i kommunens regi, där man får hjälp att ta sin träning dit man vill. Det är ett träningsföretag som håller i det hela. Uppstart blir nästa vecka med infomöte och sedan kör det igång med coachsamtal, föreläsningar, individuellt träningsprogram osv. Dessutom ingår ett träningskort till ett gym som har gruppträning. Det ska bli så lyxigt att kunna gå på spinningpass eller något annat gruppass för ovanlighetens skull. I vanliga fall tränar  jag på ett billighetsgym som inte har gruppträningpass. Jag anmälde mig till denna min egen lilla utmaning redan förra hösten och hade hoppats komma med i januari men bättre sent än aldrig.

20160929_080639_001

Detta inlägg publicerades i Planer, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s