Upp på fortet och ordet trail

Det blev ett skönt avslut på helgen. Jag sprang upp på ett av forten som finns här i kommunen. Löpargruppen som jag är med i kör helgpass på söndagar hela oktober och denna vecka hakade jag på. Det blev 11 härliga kilometer. Vi har kört den rundan tidigare också. Det finns nämligen en plan på att göra en ultratävling med forten som något slags tema. Man ska springa till alla forten. Det blir en himla många mil! I somras kördes en provtävling och någon vecka efter den tävlingen så sprang vi den korta banan på 11 km som också planeras att ingå i konceptet. Idag körde vi en repris på den rundan. Jättetrevlig terränglöpning och en fin utsikt på uppe på toppen!  Fotot nedan gör inte utsikten rättvisa.20161009_153932Ja, jag envisas med att kalla det för terräng. Jag har så svårt för ordet trail. Jag vet ej riktigt varför men det smakar inte bra i min mun. Det har ju hetat terräng tidigare. Varför byta till det engelska ordet trail då?  Det finns liksom ingen anledning. Jag kan förstå att man byter namn på till exempel dagis för då finns det en anledning. Det är inget daghem för förvaring av barn utan en förskola med en egen läroplan. Vad tycker Du om ordet trail? Hiss eller diss?

Ibland känner jag mig som kärringa mot strömmen…

Detta inlägg publicerades i Löpträning, Tankar, Träning och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Upp på fortet och ordet trail

  1. Kari skriver:

    Jag blir motvalls av de flesta engelska låneorden, åtminstone när det finns svenska ord som fungerar bra. Men allra värst är det när utländska ord används felaktigt (varför kan folk inte skriva ”get” om de inte stava chèvre?), då stör jag mig så mycket att tårna krullar sig.

    Gilla

  2. Madelene skriver:

    Jag också. I det allra flesta fall funkar svenskan helt okej. Jag tror anledningen att man använder engelska eller något annat språk istället för svenska är för att man vill få en nyskapande effekt. T.ex. låter traillöpning kanske mer nytt och häftigare än stig- eller terränglöpning för de allra flesta.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s