Testkåt eller värsta elitidrottarwannaben?

Man kan ju tro att jag är testkåt eller värsta elitidrottarwannaben (he he) så mycket som jag skriver om olika löptester nuförtiden – Coopers test, 5 km och MAF-test. Tro det eller ej men i eftermiddag gjorde jag ett till löptest. För första gången i mitt liv sprang jag på löparbana. Undantaget skolspringet då… Bara det ger jag mig själv ett wow för!

th

Anledningen till att jag sprang på bana var att vi i löpargruppen skulle göra ett progressivt löptest för att få veta maxpuls och maximalsyreupptagningsförmåga. Vi skulle springa 200 meter och för varje 200 hundring skulle vi öka farten. Tyvärr fejlade testet för de allra flesta av olika oklara anledningar. Jag tror att jag har en aning om några av dessa anledningar.

Jag skulle ha börjat i 5 minuters tempo men började i 4.45 tempo och sedan ökade jag farten allt eftersom. Jag hann inte öka så många gånger för rätt så snabbt blev jag stel i benen och väldigt trött så jag hoppade av. Testet visade en maxpuls på 165 för mig !!! En annan tjej i gruppen fick 154 i maxpuls. Knappast troligt!

Jag tror att en av anledningarna till att testet misslyckades var att några av oss var för ouppvärmda och kalla  så mjölksyran kom fortare än den brukar göra. Normalt brukar jag värma upp 2- 3 km innan intervaller men nu körde  jag 1000-1500 m. Ett tecken på att jag inte var tillräckligt varm var att händerna var iskalla vid start.

Imorgon ska jag bli testad igen. Fast denna gång på gymmet och ett styrketräningstest. Det står att brutalbänk och chins ska ingå fast dessa vill jag gärna hoppa om möjligt. Jag blir kallsvettig bara av att läsa orden.

Hej från den testkåta elitdrottswannabeen

Detta inlägg publicerades i Löpträning och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s