Jag känner mig svag

I min egen lilla pakt med mig själv, att jobba på att bli lite modigare, ingick att anmäla mig till kommunens hälsoprojekt. Det projektet bedrivs i samarbete med ett gym och ett träningsföretag här i stan. Man kan om man önskar får hjälp med sin hälsa på tre olika nivåer. Jag tror att upplägget ser ut ungefär så här:

 1. börja röra på sig och få in ett sundare tänk kring kosten
 2. utveckla det hela
 3. prestationsinriktat – kost, träning och vila

Jag anmälde mig till nr.3. Det innebär i praktiken att jag under 4 månader får ett gratis gymkort, får göra en gratis hälsoscreening, får göra valfria tester (utifrån mitt mål) till ett värde av 1000 kr, får lyssna till föreläsningar på temat prestation, kost och återhämtning och sist men inte minst får jag ett individuellt träningsprogram.  I gengäld måste jag bl.a. registrera min träning , vilket i praktiken innebär att träna enligt träningsplanen.

Vid inskrivningen skulle jag formulera ett mål. Mitt mål är att under perioden november – slutet av januari, öka min styrka men ändå behålla min kondition. Jag skulle också, i samråd med coachen, välja ett lämpligt fystest som vi ska använda för att utvärdera mitt mål. Det blev ett styrkepaket, maxstyrka. Såg fasligt avancerat ut på pappret med namn på övningar som jag tvungen att googla på, så jag hyfsat nervös innan. Idag gjorde jag del ett av testet. Det var gripstyrka, benböj, chins och dips. De två sista i assisterad form. Tydligen är jag för svag i bålen för att ha helt rätt teknik i alla 3 grenar. Mina paradgrenar var dips och benböj. Sämst var jag på chins. Eftersom testet är så himla avancerat och kräver en del av mig (he he) så måste jag vila upp mig ett tag innan jag kör del 2. Stay tuned!

Maxstyrketestet resulterade i:

 1.  att jag kände mig svag – trodde att jag var betydligt stakare än jag är
 2. att jag fick höra att jag hade fel teknik. P.g.a av att jag är för svag i bålen (?) gör jag tydligen övningarna på fel sätt
 3. att jag fick en himla träningsvärk i låren (när jag egentligen skulle jag fått ont i rumpan!)

Men det gav i vart fall något gott. Motivation att bli starkare och också motivation till att få en bättre teknik !

20151211_122859

Detta inlägg publicerades i Återhämtning, Styrketräning, Utmaningar och märktes , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jag känner mig svag

 1. hopihopi skriver:

  jag vill också gärna testas, även om jag är rädd för resultaten. Är också orolig över att testet ska visa att jag inte alls är så bra som jag tror 🙂

  Gilla

 2. Kari skriver:

  Styrketräning är så sjukt komplicerat att jag aldrig vet vad jag skall tro. Jag har testat att träna med flera olika PT här i Bryssel och hälften har sagt att jag är så stark att de inte vet vad de skall hitta på med mig (när jag klagar över att jag inte blir blir trött på deras pass) och den andra hälften påstår att jag är så svag i coren att jag helst bara skall göra andningsövningar. Motvalls som jag är så tror jag att de har fel allihopa.

  Gilla

 3. Pingback: Jag är på´t igen | Mitt rörliga liv

 4. Pingback: Njuta av livet! | Mitt rörliga liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s