Jag orkar inte en dag till

Så känns det!  Och så känns det alltid när jag vet att ett lov närmar sig. Då går jag bara omkring och längtar och längtar. Längtar till Lovet och alla roligheter jag ska göra då. Nu längtar jag jag massor efter att få åka till stugan i Tornedalen. Där ska jag:

 • sova tills jag vaknar på morgonen
 • läsa böcker
 • ta långa lugna promenader i den krispiga höstluften
 • ta en tupplur på eftermiddagarna
 • ägna en hel eftermiddag till ett bastubad – bära ved, vatten och värma bastun.
 • fira halloween i efterskott med barnen och deras kusiner

Det känns som om jag inte orkar en enda dag till. Men visst gör jag det. Det bara känns så. Jag kallas det för ”lovsjuka”. De där dagarna som man bara går omkring och drömmer om ledigheten som komma skall. Men jag ljuger om jag säger att jag inte orkar för idag har jag jobbat järnet. Dessutom finns faktiskt vissa fördelar med att var elevlös på jobbet även om en det är rätt så trist med en skola utan elever. Men en massa saker som aldrig hinns med annars betas av i ett raskt tempo och mitt skrivbord är aldrig lika välstädat som efter några elevlösa dagar.

Det är nämligen så att eleverna har höstlov här uppe i norr. Kanske är det likadant i hela vårt avlånga land. Jag har ingen riktig koll. I vart fall, eleverna har lov men vi lärare arbetar i dagarna några dagar. Men snart så är det dags för mig att få lite ledigt och göra det jag längtar efter.  Jag ska bara beta av ”att göra listan” först.

20161101_155339

 

 

Detta inlägg publicerades i Ledighet, Planer. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jag orkar inte en dag till

 1. Kari skriver:

  Jag vet inte hur det är i det avlånga landet men det är höstlov i Bryssel i alla fall! Jag kom tillbaka i dag och njuter av folktomma korridorer och mötesfria dagar eftersom många har tagit ledigt hela veckan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s