Morgonstund har guld i mund

Känslan är inte guld i mund exakt varje varje vardag. Men jag strävar efter att morgonstunden så ofta som det bara är möjligt ska kännas bra eller i alla fall okej. 

Denna hittade jag lista hos Trail&inspiration – kul läsning tyckte jag och ”knyckte” den. 

När går du upp?

Vardagar ringer min väckarklocka 06.15, slår av den och snoozar tills mobilen ringer klockan 06:20. Då snubblar jag raskt upp ur sängen eftersom mitt alarm låter så hemskt att jag bara måste stiga upp på en gång (finns en anledning att jag valt det ljudet och också har valt har min mobil i vardagsrummet….)  Klarar inte av att ligga kvar i sängen med det ljudet. Dessutom vill jag inte att hela huset ska vakna utan vill helst vara ensam uppe en stund innan resten av familjen vaknar en efter en.

Helger vaknar jag 07:00 – 9: 00,oftast vaknar jag vid 08- tiden av mig själv. Oftast har jag ingen väckarklocka, bara om jag har en tid som jag måste  passa.

Vad är det första du gör varje morgon?

Vardagar: lägger mobilen i jobbväskan, larmar av, tar på mig kläder, tömmer diskmaskinen och fixar i ordning frukosten (gröt). När den är i mikron går jag ut och hämtar tidningen. Same procedure every day! Gillar att ha det så.

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?

Inte mycket tid alls – toabesök, tandborstning, kamning och lite sminkning (betoning på lite).  Kanske 10-15 minuter allt som allt.

Är frukost viktig?

Jätteviktig! Men egentligen är jag inte hungrig alls sådär på en gång utan jag vill helst morna mig lite först innan jag äter. Fast jag äter frukost varje vardag ändå – en tallrik havregrynsgröt, te och en kaviarmacka. Samma varje vardag! Är en rutinmänniska.

Är du morgontrött?

Ja! Jätte! Stiger helst inte upp innan klockan 08 om jag inte måste.

Vad har du för alarm?

Mitt alarm låter så hemskt. Det finns en anledning till att det heter alarm och att jag valde just det. Hade jag ett mysalarm bredvid sängen skulle jag lätt kunna ligga kvar och lyssna på det. Snooza max. Stänga av. Och sedan somna om.  Har också mitt alarm i mobilen som ligger i vardagsrummet så jag måste verkligen stiga upp ur sängen för att slå av det. Och när jag väl har kommit upp så är det kirrat. Jag har vaknat!

Hur ser en perfekt morgon ut?

Det är en lugn helgmorgon eller en ledig morgon. Jag vaknar av mig själv, lyssnar en stund på radio i sängen, stiger upp, hänger upp en tvättmaskin och fixar och donar med andra saker en halvtimme- timme. När jag blivit sugen äter jag frukost bestående av fil eller yoghurt med en god müsli. Sedan blir det en kopp te och en eller två rostad mackor med något gott pålägg på. Efter det såsar jag runt i mina morgonkläder ända fram till 10-11.

Vad är det bästa med morgonen?

Helgfrukostarna!

Hur går du helst klädd på morgonen?

Nattlinne och ovanpå det en morgonrock. Kan gå så typ halva dagen om inget är inplanerat.

Detta inlägg publicerades i Lista och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s