Perspektiv – mitt liv om 10 år

Hittade ett läsvärt inlägg hos Märta så jag snodde detOm tio år jobbar jag fortfarande som lärare och jag jobbar fortfarande med nyanlända i gymnasieålder. Jag är verkligen så glad att jag bytte inriktning i min lärarkarriär för jag har värsta drömjobbet. Det finns inget bättre. Jag lovar! Men med säkerhet har jag bytt arbetsplats. Kanske jobbar jag i en annan kommun?

De två äldsta barnen har flyttat hemifrån. De är då 25 och 22 år och jobbar eller pluggar på annan ort. Jag och maken bor kvar i huset med minstingen som är 15 år och går i åttan på högstadiet här i byn. Vi reser bort varje vinter till något varmare och framförallt soligare land men i övrigt lever vi ungefär som vi gör nu. Ja, jag är nöjd med mitt liv som det ser ut nu.

Kanske har vi börjat prata om att sälja huset och börjat planera att flytta någon annanstans i vårt avlånga land någon gång i framtiden. Det hade verkligen varit spännande och en kick att göra det om en sisådär en 15 år. Jag tänker mig ett radhus någonstans söderut, från Stockholmstrakten och nedåt. Men det beror lite på hur det ser ut med min och makens föräldrar som då kommer att vara 80+ nästan allihop.

Träningsmässigt så tränar jag på som jag gör nu. Springer på somrarna, åker skidor på vintrarna, gymmar året runt och lever att aktivt och rörligt liv i övrigt också med fjällvandringar, promenader o.s.v. Drömmer om att vid sidan av jobbet leda skidträning och ev. också arrangera tränings-/loppresor.  Just nu finns inte tiden med heltidsjobb, 3 barn och deras träningar som jag ibland hjälper till att leda. Men om 10 år så kanske det funkar att få in i mitt liv.

Hur tänker Du ditt liv om tio år? Jag vill läsa om Dina drömmar. 

Detta inlägg publicerades i Planer, Tankar och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Perspektiv – mitt liv om 10 år

 1. Märta skriver:

  Vad kul att du också gjorde samma tankeresa 😊
  Låter härligt att ha uppdelningen springa på sommaren och åka skidor på vintern. Här nere i Skåne är det tyvärr inte många av vinterns dagar man kan åka skidor, det kan jag önska att vi hade mer av.

  Gilla

 2. hopihopi skriver:

  Vilket roligt inlägg! Kanske jag också ska försöka skriva ett likadant. Drömma mig bort och planera framtiden

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s