Kick-off på löparsäsongen

Förra veckan kickade jag i gång löpningen med att springa hela 4 gånger.  Det låter himla mycket men det var tre hyfsat lätta pass så det var inte så farligt.  Ungefär så har jag tänkt mig träningen i maj, 3-4 löppass och ett styrkepass/vecka. Det känns rimligt att jag fixar det.

Ända smolket i bägaren är att våren har kommit hit upp till norr och med den har storspovarna kommit hit. Snart lägger de sina ägg som de vaktar med sitt gälla läskiga skrik och sina långa näbbar. Då gillar de inte människor som är för närgångna och dit hör löpare som jag som måste springa på vägarna innan det torkat upp i skogen.

Det har faktiskt hänt att jag vänt om på min runda eller tom ställt in en runda för att jag är så rädd för dessa hemska spovar. Ja, det är sant! En annan gång var jag tvungen att springa  in i en port på Lidingö efter att ha blivit jagad av ett gäng fåglar. Fast då var det inte storspovar som jagade mig utan ett gäng aggressiva måsar. Det är inte lätt att ha fågelskräck som löpare.

Finns det fler fågelrädda löpare där ute? 

th

Detta inlägg publicerades i Löpträning och märktes , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kick-off på löparsäsongen

 1. hopihopi skriver:

  Usch för fåglar! Jag blev också följd av en mås en gång, den på riktigt vände om och cirklade kring mig.

  Gilla

 2. Löpar-Åsa skriver:

  Nej, jag är inte fågelrädd, men jag har respekt för dem. Har seglat tidigare och då har man fått akta sig för måsar med ungar i boet, för jäklar, så nära de har flugit! Men jag har inte upplevt några läskigheter när jag springer.
  Fast jag fnissar när du skriver storspov, för min man är så grymt bra på att imitera storspoven! Men så är han ju från Norrland också! 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s