Måste jobba på flexibiliteten

Jag hade sett fram emot att springa lopp på Junkön, Laxloppet. Det ingick i planen. Det var några år sedan jag sist sprang där och som jag längtade efter att få åka dit igen. Först båten dit, mysigt med alla löpare som åker tillsammans. Sedan väntan på filten på själva höjdpunkten, loppet. Ta ut mig i dryga 6 km. Springa i sanden och tänka tar det aldrig slut? Väl i mål, pusta ut på filten, äta min goda pastasallad med salami och fetaost. Vänta på prisutdelningen. Kanske få något trevligt ätbart pris. Det brukar vara rom, jordgubbar, sik också lax förstås.  Sedan vänta lite till igen på hemfärden. Åka båt till södra hamn. Komma igen efter en heldag ute i skärgården. Nöjd och trött!

Det hade vart en himla bra dag. Jag hade tom lyckats få mini att vilja springa barnloppet och mellan som barnvakt. Men nu blir det inget lopp för vi får besök och då kan man inte dra iväg och springa lopp i skärgården. Det blir såklart kul med besök. Det är inte det. Det är bara det att jag är så attans dålig på att ta det här med ändrade planer. Jag blir lika besviken som ett litet barn som inte får det hen önskat sig i födelsedagspresent. Jag måste verkligen jobba på min flexibilitet. Det är min absolut sämsta egenskap, besvikelsen när saker inte blir som jag tänkt mig, när planerna ändras. För det kan bli bra ändå, trots att det inte blev som planerat. Det vet jag.

Vilken är din sämsta egenskap? 

 

Detta inlägg publicerades i Tankar och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måste jobba på flexibiliteten

 1. Löpar-Åsa skriver:

  Jag ler så igenkännande här, för jag har precis samma dilemma i sommar. Jag är anmäld till Midnattsloppet i augusti och samma helg ska vi fira mina föräldrars guldbröllop och åka bort allihop. Och nej, man kan inte åka bort på kvällen för att springa lopp!
  Min sämsta egenskap? Jag vet inte, men precis som du har jag jättesvårt för ändrade planer. Kan sura helt osannolikt mycket!

  Gilla

  • Madelene skriver:

   Så det finns fler som surar osannolikt mycket över ändrade planer :). Fast nu har jag surat klart. För denna gång ;).

   Gilla

 2. Märta Johansson skriver:

  Springa lopp i skärgården låter ju underbart! Förstår att du har lite svårt att ställa om tankarna och vara OK med att det inte blir av.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s