Äntligen vardag!

Det känns som nyss som jag gick på sommarferie men idag har jag börjat jobba igen efter sju och en halv veckas ledighet. Äntligen! Det ska faktiskt bli skönt att byta ut sommarrutinerna mot vardagsrutinerna. Byta bort nattsuddet, sovmornarna, sommarkostymen (shortsen och linnet) mot försökakommisängvid23snåret, stiga upp i ottan och jobbkostymen.

Skönast ska bli att slippa få frågan från barnen vad vi ska äta hela tiden och att slippa laga mat 2 ggr/dag. Jag har en hungrig familj här som kräver lagad mat till lunch och middag. Även jag och maken. Jag har försökt ”fuska” med mackor, gröt, fil och kräm några gånger men nja det känns helt enkelt bäst med mer rubost mat.

Summa summarum har det det har varit en bra sommar i huvudsak med en härlig sommarresa och bra träning även om jag har hunnit med att ha långtråkigt också. Men så ska det säkert också vara för att jag bättre ska uppskatta livets roligheter.

Viskar det här: Jag är mer en person som uppskattar kortare ledigheter än nästan två månaders ledighet. Jag skulle gärna kapa lite av sommarlovet och istället ha ledigt oftare typ långhelger 3-4 dagar och  2-4 veckors ledigt. Fast det får man nog inte säga högt så schhhhhhh! 20170625_162603

Vad tycker du om långledigt? Hiss eller diss? 

Detta inlägg publicerades i Tankar och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Äntligen vardag!

 1. Löpar-Åsa skriver:

  Jag fnissar lite när jag läser ditt inlägg för jag är precis likadan! Även om jag kan tänka ”Man skulle blivit lärare” inser jag att det bara hade passat mig om jag vairt själv och inte haft en familj i släptåg.
  Efter att ha varit tajt med sin familj i hur många veckor som helst tycker jag att det är underbart att få komma tillbaka till jobbet. Få egentid, kunna sträcka ut armarna utan att nå någon jag är släkt eller sambo med. Andra vuxna med andra intressen.
  Underbart!

  Gilla

 2. Madelene skriver:

  Ja, det är så berikande att ”tvingas” umgås med människor som man inte skulle träffa i det privata livet, många nya perspektiv :). Enda platsen det sker på är ju på jobbet!

  Också har jag ett himla roligt jobb också. Det underlättar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s