Så var det gjort

Längsta lång-långpasset innan Lidingö och också längsta långpasset på typ 10 år. Jag skrapade ihop 25 km, varav nästan hälften var terränglöpning och ganska tung sådan dessutom. Nöjd är jag! Hoppas att det räcker som uppladdning/vänja kroppen vid den långa tiden jag ska vara ute. Kan ändå inte låta bli att noja över att en del kör på 30 km som längsta pass inför samma lopp. Nu trappar jag ner på långpassen, både i km och antal.

Idag sprang jag majoriteten i konditionstempo med en puls på 130-140 jämfört med förra gången då jag sprang majoriteten i tröskeltempo och jag säger bara vilken skillnad i tröttehetskänsla det är!  Då var jag grymt trött i benen i flera dagar och kände mig sliten i en dryg vecka. Direkt efter passet orkade jag typ ingenting och jag sprang långsammare än en snigel de första passen efter långpasset. Nu känns det som om jag skulle kunna springa imorgon igen. Det ska jag inte göra. Såklart. Men jag tänker cykla till jobbet, 11 km enkel. Den tanken hade jag inte ens orkat tänka förra gången.

Visst tog det längre tid. Farten var drygt 30 sekunder långsammare i snitt jämfört med förra gången och den långsamma farten gjorde att jag var ute mycket längre tid, nästan i 3 timmar. Men det jag tror och hoppas att den långsamma km-farten och den långa tiden det tog är värt det. Nu när jag är mindre sliten borde jag orka köra lite hårdare nästa vecka.

Note to myself /och kanske till någon annan också): Spring inte långpassen i för högt tempo!

Vyer från idag

Detta inlägg publicerades i Löpträning och märktes , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Så var det gjort

  1. hopihopi skriver:

    Jag är så dålig på det där, springer alltid i för högt tempo. För jag tänker att springer jag snabbare, hinner jag ju längre på samma tid. Och att ett 15 kilometer långt långpass är bättre än ett 12 kilometer. Även om tiden är samma…

    Gilla

  2. Löpar-Åsa skriver:

    Vi gör nog så nästan alla. Springer långpassen för fort och de korta passen för långsamt. Men jag kan också hålla på så där. Ligga på lite för mycket.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s