Lopprapport – Garnmilen

I fredags var det friluftsdag på skolan och eftersom jag har världens bästa jobb (lärare) har jag förmånen att få friluftsa tillsammans med eleverna. På hösten har vi något som kallas för ”Hela Boden i rörelse”. Då får kommunen och skolorna springa tillsammans med militärerna när de har sin tävling Garnisonsmilen. Skoj, eftersom det på detta lopp är många fler deltagare än det brukar vara på andra lopp här uppe- försvarsanställda, en del kommunfolk, elever och en del annat löst folk.

När jag ca 40 minuter innan starten skulle hämta ut min nummerlapp märkte jag att det fanns en efteranmälan. Lyckan var gjord för en del av våra elever som också ville springa med nummerlapp men vi hade trott att det inte var möjligt att efteranmäla sig och hade sagt att det var kört. Vilken tur att det inte stämde! Jag hjälpte till att fösa in dem i kön och visa hur de skulle skriva in sina namn, klass o.s.v. Också var det det här med att fästa nummerlappen och sätta fast chippet i skon. Inte helt lätt om man aldrig gjort det förr. Jag jobbade på i rask takt.

När det var ca 15 min. kvar till start var jag klar med det och kunde börja värma upp.  Eftersom jag ganska nyss sprungit Lidingöloppet, tränat med skidträningen i tisdags, kört ett backpass i onsdags med löpargruppen och lett skidträningen dagen innan loppet, var planen att ta loppet som ett lite hårdare träningspass.  När starten gick så blev det som vanligt aningens prestationsinriktat. Men jag är så nöjd med att jag höll löftet till mig själv att inte titta på klockan hela tiden. Jag tittade bara en enda gång, alldeles i början av loppet när starten precis gick. Då visade klockan på 5.15/km. 2017_10_07_22.24.11

Ungefär den farten höll jag i snitt för jag lyckades med konststycket att gå i mål på 51,46.  Även om loppet inte riktigt är 10 km. var det en helt ok tid. Egentligen grejt efter mina förutsättningar och min föresats att ta loppet som ett träningspass. Men det allra roligaste med detta lopp var när jag såg elever från vårt program som länge stod och läste på resultatlistorna och letade efter sina namn bland alla andras namn och jag kände mig stolt för att jag hjälpt dem att anmäla sig och sätta fast nummerlappar och chip. Någon nytta ska man väl ha av sin loppvana. Det är det som är så kul med löpning. Alla kan vara med!

IMG_20171007_153309_561

Detta inlägg publicerades i Lopprapport och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s