Parmesanpaj med medelhavsgrönsaker

I vår familj har vi som mål att minst en gång i veckan äta en helvegetarisk måltid. Oftast snurrar jag på med på med de rätter som kommit att bli vegofavvisarna som t.ex. fetaostbollarna, linssoppan och den gröna lasagnen men i veckan var jag ”duktig” och testade en ny rätt som föll väl ut så den vill jag dela med mig av.

Jag tror att denna paj har potential att också bli en vegetarisk favorit!20171202_213345.jpg

Portioner: 4

Du behöver:

  • 1,5 dl finriven parmesanost
  • I,5 dl riven valfri ost
  • 3 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 1/2 tsk kajennpeppar dl mandelmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 liten zucchini hyvlad
  • 150 g blandade tomater
  • i dl oliver

Pajdeg

  • 15 g kylskåpskallt smör, tärnat
  • 2 msk kallt vatten
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 dl vetegroddar
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Nyp i hop ingredienserna till degen med fingertopparna. Tryck ut degen i en rund form, 24 cm i diameter.
  2. Fördela de rivna ostarna i formen
  3. Vispa ihop grädde, mjölk, kajennpeppar och salt. häll smeten över osten och grädda mitt i ugnen i 15 minuter
  4. Lägg zucchini, tomater och oliver på pajen och grädda ytterligare 10 min.

Receptet har jag hämtat från senaste nr. Mersmak, nr 11 2017

Jag hade inga vetegroddar så jag satte i solroskärnor istället. Det funkade det också. Smaklig måltid! 

Annonser
Det här inlägget postades i Mat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s