Styrkeutmaningen

Förra året körde jag en styrkeutmaning via jobbet i 3 månader – november- december och januari.  Då blev jag grymt mycket starkare och det har jag bevis på eftersom jag testades före och efter. Jag fick då ett styrkeprogram som var periodiserat så det har jag nu dammat av och kör igen. Varje pass tar typ 40 minuter att köra och rullar på på 3 pass och på 4 veckor.

Skillnaden mot förra styrkeutmaningen är att jag denna gång utmanar mig själv utan några ”riktiga” tester. Sluttestet får bli en armbrytartävling med dottern (här skrattar jag lite revanschsuget för mig själv, he he…). Min plan är att köra 2 pass styrka/vecka och 2 pass/kondition varje vecka hela december och januari alltså minst 8 veckor.  Jag är inne på v. 3 nu och hittills har jag lyckats hålla mig till min planering. Jag hade egentligen tänkt köra igång med styrkan några veckor tidigare men det det blev inte av. Men när äldsta dottern (15 år) för första gången slog mig i armbrytning fick jag tummen ur. En sådan mamma är jag!

Planen för konditionsträningen är att genomföra ett lite kortare och hårdare pass och ett långpass. Långpasset kommer alltid att genomföras på helgen. Jag kommer mestadels åka längdskidor men det kan också bli löpning någon enstaka gång. Hinner jag kommer jag köra ett tredje konditionspass men det passet ser jag som bonus och jag gissar att det bara kommer att inträffa under julledigheten. Det är nämligen inte helt lätt att få in fyra pass i kalendern under vardagen.

 

Detta inlägg publicerades i Styrketräning, Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Styrkeutmaningen

  1. hopihopi skriver:

    Kul med en klar plan och ska bli spännande med resultaten sedan!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s