Återhämtad

Tillbaka till civilisationen efter en vecka i Byn! Vi har varit och hälsat på svärisarna och också svägerskan med familj var där över julhelgen. Det bästa är att vi även ett eget litet kryp in i Byn i form av en liten stuga med el men utan rinnande vatten. Jag skulle aldrig orka vara där uppe så mycket och så länge om det inte vore för stugan. Social ensamvarg det är jag det. Jag behöver kunna dra mig undan ibland för att må bra, särskilt om det är mycket folk runt omkring mig. En annan bra grej är att vi har ett eget skidpår direkt utanför stugdörren, aka ”myrfemman” Super! Där ”på andra sidan” (älven alltså) har vi hållit till en del. Det är den bästa återhämtningen av alla återhämtningar som finns tycker jag.

20171224_120655

Det blev som jag förväntade mig när jag innan jullovet började räknade ner till återhämtningen i skymningslandet.  Jag har:

  • läst
  • ätit mat
  • rört på mig varje dag, har åkt 10 km varje dag, även i minus 29 grader! Det blev allt som allt 5,5 mil under veckan.
  • värmt och bastat i den vedeldade bastun,
  • eldat i kaminen och lyssnat på elden som sprakat.
  • legat i soffan och gjort ingenting.

20171226_120618

Det sist nämnda är nog det jag har gjort mest av allt med följden att jag är helt återhämtad och redo för ännu en termin med arbete! Nästan så att jag börjat längta tillbaka till jobbet, men bara nästan. Än är det en dryg vecka kvar av ledighet på hemmaplan innan jag får börja jobba igen.

Apropå hemmaplan. Har jag sagt att det är grymt skönt att vara hemma igen? Näe, kanske inte. Men det är det! Omväxling och kontraster förnöjer men som man säger ”borta bra men hemma bäst”.

Detta inlägg publicerades i Återhämtning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s