Ljuset kommer åter

ÄNTLIGEN börjar det märkas av att vi går mot ljusare tider. Så skönt! Jag gillar verkligen inte mörkret och behöver ljuset för att må bra.

Det är mörkt när jag åker till jobbet på morgonen och det är mörkt när jag kommer hem på eftermiddagen. På vardagarna ser jag knappt dagsljuset överhuvudtaget. På helgerna försöker jag fånga ljuset och ta mig ut under dygnets ännu ganska få ljusa timmar. Så här vackert var det i skidspåret förra helgen. Det där speciella januariljuset. Så vackert!

IMG_20180107_162205_854.jpgMen jag kan få dagsljus också på vardagen. Om jag lyckas masa mig ut på lunchen (eller något annat hål). Det ska jag försöka mig på kommande vecka. Det är SÅ lätt att bli fast vid lunchbordet med maten och något trevligt samtalsämne och hips vips är lunchen eller rasten slut eller så tiden är för knapp för att hinna ta en 15-20 minuters prommis. Målet är 3 promenader på 15-20 minuter.

Kanske kanske, kan det komma att bli en ny god vana? 

Detta inlägg publicerades i Tankar. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Ljuset kommer åter

 1. Annika skriver:

  Halkade in här via Emma Hällbacka där du lämnat en kommentar. Blev glatt överraskad när du pratar om andra sidan älven och souvas så jag antar att vi är uppe i norr nånstans nu? Mina föräldrar är från Kuivakangas så där finns mina rötter.

  Gilla

  • Madelene skriver:

   Jag bor i och kommer även från en by som ligger nära Norrbottenskusten.

   Men vi har en stuga vid Torneälven i Pajala kommun eftersom min man kommer därifrån, därav souvas och andra sidan😉.

   Gilla

 2. Löpar-Åsa skriver:

  Åh, ljuset! Även om vi inte är lika drabbade av mörkret som ni, så känns det verkligen att det har vänt! Jag var ute och gick en promenad igår och det var skillnad!

  Gilla

 3. Märta Johansson skriver:

  Dagsljuset är jätteviktigt för mig. Jag mådde alltid dåligt under vinterhalvåret när jag jobbade på kontor och inte var ute om dagarna. Nu har jag mer varierande arbetstider och har ofta möjlighet att vara ute dagtid, så nu går det bättre, men jag tänker ändå medvetet på att jaga dagsljus VARJE dag. Hoppas du kan få till lunchpromenader, det gör jättemycket!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s