Trycker på play igen

Efter att ha haft fullt upp ett tag och sedan varit förkyld i en hel vecka lång trycker jag på play igen. Jag känner mig sugen att ta tag i Livet igen efter att ha legat i soffan och glott på TV-skärmen så mycket jag kunnat (bl.a. Bron, snart klar med säsong 1) sedan i söndags.

Startskottet blev Jokkmokksutflykten med jobbet igår. Dit åkte jag som sidekick till två kollegor, d.v.s lärarna till de elever från vårt program som läser historia. Vi besökte först samemuseumet Ajtte, lunchade på sedan ett pizzahak och som slutkläm tog vi en tur på marknaden. Ajtte som jag aldrig varit på var helt klart värt ett besök och jag hade gärna spenderat längre tid där.

Marknaden ger jag betyget ”sådär”. Det är lite mindre ”krafs” än på andra marknader och mer av slöjd-produkter och annat som känns lite mer genuint, typ matprodukter men ändå för mycket saker som godisremmar och T-shirts med konstiga tryck för min smak. Men då ska ni veta att jag inte är något stort fan av marknader överhuvudtaget. Kommer man från någon annan del av landet eller världen och kanske aldrig upplevt kyla, snö och samer är det säkerligen mycket mer av en upplevelse än det är för mig. Några inköp blev det i alla fall, bl.a. kaffeost och björksaft.

Nu ska jag ta tag i det där med att röra på mig. Smartare av det blir man visst också. Det sa i alla fall Anders Hansen, vars föreläsning ”Hjärnstark” jag var på igår eftermiddag. Jag börjar med en fredagspromenad typ NU!

Detta inlägg publicerades i Utflykter och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Trycker på play igen

 1. Märta Johansson skriver:

  Åh det hade varit roligt att höra hans föreläsning. Jag har läst hans bok, och varje kapitel fick det att spritta i benen så att jag bara ville ut och promenera eller jogga med en gång 🙂
  Skönt att förkylningen är över så du kan komma ut!

  Gilla

 2. Madelene skriver:

  Roligt men det mesta kändes igen i och med att han varit så medial :). Fast fick mer energi att öka på vardagsrörelsen som ibland är katastrofal :(.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s