Högpulsad – kan man lita på klockan?

Alltså, vilken puls jag hade igår när jag var ut och joggade – 173! Händer typ aldrig. Jo, kanske på de allra tuffaste intervallpassen. Måste haft nåt skit i kroppen för vilopulsen var också hög hela kvällen och natten, 70 och mer och jag brukar ha 45-55.

Jag körde ett tufft intervallpass på löpbandet i fredags och ett lugnt distanspass på skidor i söndags (som kändes j***ligt  jobbigt). Säkert hade jag nåt i kroppen redan då, vilade i måndags men fick en sådan längtan att jogga lite lätt igår efter att ha suttit på arslet hela dagen och haft en mentalt krävande dag så jag gav mig ut och joggade LÄTT (typ 7 min/km tempo och saktare än så) . Det kändes helt ok och pulsen var låg till en början men efter att tag rusade den iväg till 170.

”Fail! Säkert fel på klockan!”. tänkte jag. Detta eftersom det inte kändes tungt så jag drog ner på tempot ytterligare men inget hände. Bestämde mig för att gå ett tag och då sjönk pulsen efter att tag men det var så kallt att jag var tvungen att börja jogga igen för att inte frysa och då sköt pulsen direkt i höjden igen.

Idag är vilopulsen normal men jag hostar och nyser. Jaha, då vilar jag lite till då…Funkar ändå bara att träna inomhus eftersom det är så kallt (-22). Kallt men vackert!

tree-winter-white-snow-snow-877231.jpeg

 

 

Detta inlägg publicerades i Löpträning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Högpulsad – kan man lita på klockan?

  1. hopihopi skriver:

    Jag blir också skogstokig på min pulsklocka, jag litar inte alls på den för tillfället. Jag blöter och blöter bandet, men den fungerar ändå inte som den ska. Antingen visar den samma puls hela tiden, eller så går den upp i 220, eller stannar på typ 37 🙂 Eller som idag då den inte hittade pulsen överhuvudtaget och bara visade två sträck. Jag undrar om batteriet kan vara slut i sändaren som jag har kopplad till bandet? För klockan är laddad och bandet nytvättat…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s