Stockholmshelg och loppremiär

I vintras fick jag för mig att jag skulle dra till Stockholm och springa halvmara som en start på löparsäsongen. Planen var att springa tillsammans med syrran men hon fick ställa in det här med lopp eftersom hon stukade foten rejält för bara ett par veckor sedan så det blev att springa själv.

Inte otränad men med knappt någon löpträning alls i vår ställde jag mig på startlinjen i lördags på Kungsholmen runt med målet att hålla mig under 6 minuter/km i snitt. Det lyckades jag med med ett par minuters marginal så jag är faktiskt helnöjd. Däremot lyckades jag inte med målet att springa långsammare på mil 1 nr 1 än på mil nummer 2 för som vanligt rejsade jag i väg snabbt i början och sedan gick den andra milen bra mycket långsammare än den första men sån e jag.

Loppet var mycket trevligt. Lagom med folk. Ingen trängsel överhuvudtaget men ändå sällskap hela vägen. Jag gillar absolut INTE att springa för mig själv. Ska jag springa lopp vill jag ha sällskap. Jag tar hellre lite trängsel än ensamlöpning. Så nu är löparsäsongen definitivt igång med lopp och allt.

Förutom lopp fick jag mig en trevlig Stockholmshelg tillsammans med mamsen, syrran och mina stortjejer med godmat, shopping och vårkänslor. Vi började helgen med att vara unika och fota oss och under körsbärsblommorna i Kungsan.  I storstan var det vårigt så det förslår om man jämför med här i norr. Här ligger snödrivorna fortfarande kvar.

Detta inlägg publicerades i Löpträning, Lopp, Resor. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Stockholmshelg och loppremiär

 1. Tanten skriver:

  Bra start på sommaren! 😊

  Gilla

 2. Madelene skriver:

  Absolut! 🙂

  Gilla

 3. hopihopi skriver:

  Kul med lopp! Jag är precis likadan. Spurtar det första jag gör i starten, rycks med i stämningen. Andra halvan går alltid långsammare när jag insett att jag börjat för snabbt 🙂

  Gilla

 4. Löpar-Åsa skriver:

  Heja dig! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s