Lopp och dopp

Min nya träningsstrategi för att få till de långa och lite hårdare träningspassen är att anmäla mig till ett lopp. Då kan man inte maska och passet blir gjort. Kickade igång med Kungsholmen runt i början av maj och i helgen var det dags för halvmara nummer 2.

I går sprang jag nämligen Norrbottens största löpartävling, Stadsmaran. Jag sprang Craftloppet som är en halvmara. Det blev nytt PB med hela 57 sekunder (2.01.31). Mitt gamla PB var från Göteborgsvarvet 2009 och det var ju ett tag sedan. Som vanligt öppnade jag snabbt och kroknade på slutet. Jag hade 5.33 i snittfart/km de 13 första kilometerna och från kilometer 14 och in till mål 6.07 min/km i snittfart. Lite surt var det att jag inte kom under 2 timmar men hellre en go känsla genom hela loppet än att pressa sig för mycket.

20180526_163044(1)

Firade med att bada med mini

Banan var så vacker och relativt lättlöpt (förutom halva sista kilometern som är en låååång uppförsbacke). Banan går runt flera av Luleås vackraste ställen  Mjölkuddskusten,  Gültzaudden, Malmudden, Björkskatan och sedan tillbaka till Porsön, där start och mål är. Jag kunde tom njuta lite av de vackra vyerna och det perfekta  löparvädret. Det var dock lite blåsigt. Kanske kan skylla på att det var blåstens fel att jag inte kom under 2 timmar (he he)? Det var rätt så skönt att slippa varva tycker jag så här i efterhand när jag jämför med Stockholms loppet (Kungholmen runt) som var ett varvningslopp.

Idag känner jag ingenting i löparbenen och skulle lätt kunna ge mig ut på ett löppass imorgon men det ska jag inte utan jag tänker vila till på tisdag. Fast jag tror att jag ska ta och anmäla mig till Lidingöloppet. Har en bra känsla att jag klarar att slå min ”gamla” tid.

Detta inlägg publicerades i Lopp, Lopprapport och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lopp och dopp

  1. Helena skriver:

    Lopp är ett bra sätt att driva träningen framåt. jag börjar också bli tävlingssugen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s