Löpartävling och triathlonpremiär

Allt det kan man få under en minisemester hos svärisarna! Det var nämligen så att jag hade tur. Det onda i mitt knä försvann på tre dagar. Jag haltade dagen efter långpasset, dag 2 gjorde det bara lite ont i en minut eller två när jag stödde på benet efter vila men sedan kunde jag gå normalt. Dag 3 var jag helt smärtfri.

I torsdags åkte vi till svärisarna dels för att hämta mellantjejen som varit där en hel vecka med kusinerna och dels för att lämna av maken som ska på arbetsläger där och hjälpa sina föräldrar med att bärga hö. Eftersom det var typ hemvändarvecka med både fotbollsskola och ett hälsoarrangemang som kallas för ”Torne-Lainoölvskampen” var det lite mer liv och rörelse i byn än normalt. Roligt!

Och jag, jag kan ju inte bara låta bli att vara med när det händer grejor och särskilt när det handlar om sport och ”mina” sporter så jag var både med i ett löplopp på 10 km och gjorde triathlonpremiär dagen efter.  På löploppet coachade jag dottern till under timmen i 25-gradig värme och med en hel svärm av bromsar efter oss. Det loppet blev ingen maxprestation för mig men var i vart fall ett bra träningspass.

 

Det var något stumma ben som gav sig iväg på löpningen och den här gången var det jag och svägerskan som fick kämpa för att hänga med dottern (istället för tvärtom som kvällen innan) En himla tur att det var bara 3 km och att bromsarna inte var lika många som på torsdagskvällens lopp.

Det läskigaste momentet var att simma och mest läskigt av oss alla tyckte dottern att det var. Hon har nämligen fiskfobi och inbillade sig att hon skulle bli biten av storgäddan och därför hyperventilerade hon hela sträckan. Jag trodde nästan att hon var på väg att dö.  När vi kom upp från den läskiga sjön var bastun varm och vi bjöds på tilltugg plus en massa fina priser. En massa fina priser fick vi också kvällen innan på löptävlingen.

Himla kul att dela intressen i familjen/släkten! Vi hann också med att lata oss och att bada. Det var första gången på 20 år som jag tyckte att det var skönt att bara i älven (Torneälv) Vilken sommar vi har!

Detta inlägg publicerades i Lopp. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Löpartävling och triathlonpremiär

  1. Pingback: Sista lediga dagen på länge | Mitt rörliga liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s