Hemester

När man som jag har en lång ledighet och dessutom är en rätt rastlös själ blir det att utflykta en hel del på hemmaplan och då är skärgården i grannstaden Luleå en pärla särskilt när det som denna sommar är fint väder. Hittills i sommar har det blivit två besök dit – ett till Klubbviken som ligger på Sandön och ett till Junkön.

Till Klubbviken åkte vi för att bada. Det går massor av turbåtar dit så det är inget problem att ta sig dit även om man inte har egen båt. Stranden är långgrund och det finns restaurang och glasskiosk om man skulle bli hungrig under besöket.  Gillar man inte att bada och sola kan man även vandra runt på ön som är rätt så stor.

På Junkön har jag varit flera gånger förut . Anledningen är att det varje sommar finns ett trevligt lopp som jag brukar vara med på om jag är hemma. I år var jag det så det blev att åka dit med nästan hela storfamiljen. Till Junkön är det lite krångligare att ta sig till och ifrån. Åker man dit utan egen båt blir det en heldag eftersom det bara går en tur dit och en hem. Loppet gick ”sådär”, har inget tempo i kroppen just nu plus att det var varmt men dagen var trevlig trots det och jag fick mig ett bra träningspass i alla fall.

Mini var också med och sprang. Det var mycket nervöst innan start men hon gjorde det i alla fall. Det tycker jag är imponerande. Jag vet hur nervös jag brukar vara ibland innan start. De där fjärilarna i magen är inte att leka med.

Tyvärr blev det inga priser annat än till syrrans kille som också sprang snabbast av oss som var med. Han fick rökt lax. Priserna i loppet är alltid ätbara – lax, sik, löjrom, jordgubbar….

Detta inlägg publicerades i Ledighet, Utflykter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hemester

  1. Helena skriver:

    Luleå är verkligen en härlig sommarstad.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s